sábado, 12 de noviembre de 2011

UNA CATALUNYA SOCIALISTA?

Fent el seguiment de la campanya electoral de CiU en les eleccions del 20N, hem vist que un dels objectius que té el partit, és no ser un any més la segona opció dels votants a Catalunya.

En les últimes eleccions generals el partit més votat a Catalunya ha sigut el PSC.

CiU sempre s’ha plantejat en les seves campanyes liderar els vots dels catalans en les eleccions generals,  la situació que viu el país actualment fa que aquest objectiu s’agafi amb més èmfasi i de manera més contundent. Degut al descontentament que presenta la població cap el govern socialista, ja a Catalunya com arreu del país, CiU entén que és hora de convèncer a la població catalana de no votar el PSC.

Tot i aquest propòsit nosaltres ens hem informat, i diferents enquestes com per exemple la enquesta del diari El País segueixen dient que el guanyador a Catalunya serà el Partit Socialista Català. Tot i això les enquestes reflecteixen que els socialistes perden vots a tot Catalunya mentre que el PP en guanya; però no només això sinó que el PP guanyaria en vots a CiU tot i que no en escons. Hem entès que el descontentament cap al PSC ha fet que aquells que els donaven el seu vot ara s’hagin decantat pel PP o per CiU. Així, dins la població catalana que votava els socialistes hi ha els que ara prefereixen els valors del PP, on es critica tot allò que ha fet el govern socialista, i per tant opten per una España nova amb idees molt diferents, d’altra banda hi ha aquells que han canviat el seu vot per CiU, demostrant que no estan contents amb el recorregut polític dels socialistes i a la vegada rebutgen una España amb valors de dretes on veuen que els drets i les reformes dels catalans seran molt més complicades de defensar.

Bona part dels catalans són conscients de que els seus vots no canviaran el segur liderat del PP en les eleccions del 20N.

Finalment nosaltres ens preguntem: Què és el que fa que Catalunya segueixi donant vots als Socialistes? Per què Catalunya no confia al 100% amb la campanya electoral de CiU? És una resposta impulsiva la que està tenint Espanya al donar una victòria absoluta al PP, sense quasi escolta la seva campanya?


Laura, Adriana i Mariona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario