miércoles, 9 de noviembre de 2011

ANÀLISI DELS 6 DIES DE CAMPANYA ELECTORAL

Després de quasi una setmana de campanya electoral, podem fer una valoració sobre les estratègies, els objectius que ha proposat CiU i la resposta dels altres partits.
Com ja sabem les properes eleccions generals del dia 20 de Novembre tenen un clar favorit, el PP, després d’un govern de 8 anys del PSOE. Davant aquesta situació, tots els partits han intentat fer una campanya més directe a la població i a causa de la situació econòmica que viu el país, més sincera.
Antoni Duran i Lleida com a candidat de CiU, ha fet un discurs dirigit a la població catalana on predomina l’objectiu d’aconseguir allò que és nostre.
Les campanyes electorals que estan presentant els partits, donen la sensació d’estar subordinades per la consciència de saber els resultats de les eleccions. D’aquesta manera nosaltres notem i percebem que molts partits polítics ja es donen per vençuts i per tant la seva estratègia s’enfoca d’una manera diferent amb objectius diferents. En el cas de CiU, Duran i Lleida està fent una campanya molt positiva per Catalunya, quan als objectius, però nosaltres pensant fredament sabem que totes aquestes propostes seran quasi impossibles d’aconseguir, governant un partit de dretes com és el PP.
L'espera't liderat del PP, està condicionant molt les campanyes electorals, i això ha fet que els partits exposin idees, i objectius, diferents als que es plantejarien si es trobessin en una situació més igualitària.
Per començar el bipartidisme, està fent molt mal a partits com CiU, ERC etc. que també volen participar en els debats per exposar les seves idees. Tot i que el país té assumit el liderat del PP, personalment també volem escoltar les diferents propostes, i com reaccionen aquells que seran els pròxims governants davant les reformes i idees que planteja el partit polític que governa la Generalitat per saber que serà de Catalunya amb el nou govern. Els mitjans i la població s’està centrant massa en els partits: PP i PSOE i això no és bo, ja que la realitat és, que més endavant s’hauran de fer pactes de conceptes que ara a la campanya electoral no s’estan discutint, com el pacte fiscal, el corredor del mediterrani, les retallades etc.
Un altre element ha analitzar, és el caràcter més nacionalista que ha adoptat CiU. De la mateixa manera que hem dit que aquestes eleccions estan sent condicionades per les previsions del liderat del PP, aquest fet ha fet canviar una mica els ideals de CiU. Convergència i Unió és un partit que sempre ha defensat i promogut els drets i valors de Catalunya però analitzant els últims mítings i idees del partit, hem pogut comprovar que el futur govern de dretes ha fet que CiU envií un missatge a la població on reclama allò què és nostre, on va per davant la importància de la nació catalana.
Aquestes són algunes de les idees que hem extret al analitzar la campanya electoral de CiU que ha fet durant aquests dies i la relació que ha tingut amb els altres partits.

Laura, Adriana i Mariona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario