domingo, 13 de noviembre de 2011

DURAN DEMANA EL VOT ALS SOCIALISTES "DESENCANTATS"



El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran Lleida, ha demanat "a la gent que se sent desenganyada del PSC que ens presti el seu vot". Duran ha apel·lat a la "concentració del vot" en la federació nacionalista.

El cap de llista de CiU va protagonitzar ahir l’acte del ‘Fil roig’ a Barcelona ,acompanyat dels que varen precedir-lo com a portaveu del Grup Parlamentari Català a Madrid, és a dir, Miquel Roca, Joaquim Molins i Xavier Trias.




Duran ha ressaltat que “la ciutadania ha d’adonar-se que estem en una crisi econòmica important i que l’única força catalana amb grup propi que defensarà els interessos de qui viu a Catalunya serà CiU. La nostra defensa a Madrid de l’economia productiva és fonamental davant de l’economia financera o especulativa o de l’economia dels subsidis. Hi ha molts socialistes que estan penedits d’haver votat al partit socialista o a Rodríguez Zapatero, i hi ha molts socialistes que pensen que les coses no poden continuar així i que això passa per prestar el seu vot, per concentrar-lo. Jo els demano un préstec del vot encara que no estiguin plenament d’acord amb les meves posicions. Jo seré conscient que el dia 20N m’hauran  votat persones que no són de CiU, que procedeixen  del món socialista, que essent votants del PP creuen que no és bona la majoria popular –perquè governarà el PP. En seré conscient i si ells confien en nosaltres, -confiança que els demano- tindré molt  en compte que els vots obtinguts per CiU no provenen de persones que pensen igual o que siguin de CiU. I hauré d’administrar aquest resultat amb respecte a aquesta pluralitat,. Amb respecte als vots prestats que estic segur que procediran tant del partit socialista, com d’ERC o del PP”



Amb aquestes paraules Durant insisteix amb el vot “util” , per poder aconseguir un bon pacte fiscal aixi com aconseguir els objectius proposats en el seu programa electoral.
Estem d’acord que  defensi els interessos  de Catalunya  i que demani el vot als ciutadans del PSC , decebuts amb la  trajectória política de Zapatero, per això demana que li prestin el seu vot encara que no estiguin d’acord amb els ideals de CIU .


A l’inici de la seva intervenció, Duran i Lleida ha explicat que el fil roig és “cercar el fil conductor de l’actitud de CiU”. Sota tres ingredients, explica: “Catalunya, polítiques socials i economia productiva”. I ha recordat a tots els presents que a totes les legislatures CiU sempre ha defensat Catalunya i en algunes, com la darrera etapa,  “ho hem fet més que no pas els qui governaven a Catalunya amb el Tripartit”. “La raó és que sempre hem tingut les mans lliures”, ha afirmat.  
Aquí veiem  com Duran fa una comparació de les seves legislatures amb el ultim govern del Tripartit , a qui acusa de tenir les mans lligades en el moment de defensar Catalunya , tal com s’ha vist en la epoca del Tripartit que el PSC estava més pendent de les ordres del PSOE en lloc de defensar els interessos de Catalunya.
Duran i Lleida ha avisat als presents que “no es pot ser  aliè a la ruptura constitucional”. Ha assegurat que “CiU mai l’hem violada”, però recorda que, “a  banda de la reforma express de la Constitució,  la sentència de l’Estatut va avortar el desig del poble català de viure en el context de l’Estat, tal i com havia decidit el poble català en un referèndum. Això ens ha de marcar, no pot ser tot com abans”, ha sentenciat.
Pensem que Duran no oblida en cap moment el tema de l’Estatut perqué el desig del poble català de ser reconegut segons les consignes aprobades al Parlament de Catalunya que no van arribar a ser assolides  , es  un gran cop per la soverania de Catalunya.Duran simplement opina que les coses han canviat a partitr d’aquest fet malgrat que hi hagi ara una reforma express per la Constitució.
Com a conclusió podem dir que Duran insisteix molt en aconseguir els vots de tots els “desencantats” tant del PSC  , ERC o PP, ha creat el tema “préstec” per intentar que tinguin la total confiança en la seva persona per i d’aquesta manera sortir de la crisi economica , encara que no estiguin totalment d’acord amb els ideals de CIU.
Adriana , Laura i Mariona

No hay comentarios:

Publicar un comentario