sábado, 19 de noviembre de 2011

CRÒNICA MITING FINAL DE CAMPANYA.

Són las 19:45 hores, el míting final de campanya es apunt de començar i nosaltres ens trobem a la fira de Barcelona.
El pavelló està molt ple, es respira catalanisme i milers de banderes de Catalunya ondegen al ritme de una bona música catalana. Tot està molt ben il·luminat, decorat amb els cartells de CiU i tres pantalles gegants que reprodueixen imatges de Duran.
“Amunt  las senyeres que comencen!” diu una veu femenina per un altaveu.


Per un passadís estret passen saludant: primer Xavier Trias alcalde de Barcelona, i desprès els candidats de les diferents provincies de Catalunya, el president de la Generalitat Artur Mas i finalment Josep Antoni Duran i Lleida. La gent aplaudeix, crida, i sona la sintonia de CiU.
Primer de tot, Xavier Trias a l’escenari: Comença donant les gracies a tothom per la seva confiança i dient que ha estat una campanya dura. “ Em de ser forts perquè aquesta es l’única manera que els catalans puguem decidir a les infraestructures, per aconseguir un finançament just…” Demana que el dia 20 sigui clau i que puguem evitar la majoria absoluta. Esmenta a Duran i els seus 8 anys defensant i lluitant per Catalunya. Acaba amb: “Duran estem amb tu, ningú com tu defensarà Catalunya”
Seguidament Montserrat Candini: demana patriotisme i consciencia de l’ importància d’aquestes eleccions, diu que ells treballen i no critiquen com els altres. Es sent orgullosa de Duran, de les seves propostes, idees i la gresca que dona a la societat. Remarca que el PP i PSC mai han estimat a Catalunya i sempre estan subordinats a Madrid.

Des de Lleida consideren a Duran Guanyador.
Desprès Girona amb Jordi Xuclà: “Bona nit demòcrates catalans, diumenge Catalunya no es pot adormir perquè sinó el dilluns despertarà i li hauran robat la cartera”.  “Visca Catalunya”, crida la gent.
El segueix Jordi Geren per Tarragona i terres de l’Ebre: “PSOE i  PSC son el mateix” la gent crida repetint les seves frases i dient que “algú ho havia de dir”. M’entres hi han cartells que diuen: Canya a Madrid! Compara las idees del PP i PSOE/PSC amb els iogurts, diu que caduquen quan recullen els vots, en canvi CiU mai deixa de banda las seves defenses.
Continua Pere Macias, diu que a après un rodoli amb aquesta campanya que li dedica a la Chacón: “¿donde estaba la senyora Chacón? cuidando la cabra de la región.”
Jordi Pujol, demana que no l’aplaudeixin, parla de la fe que manté amb Catalunya, remarca la importància que te la gent perquè Catalunya funcioni, parla del estat de benestar, la identitat i llengua catalana, el seu finançament i interès per construir un país de qualitat, diu que amb la seva força plantaran força al que pugui venir. La gent aplaudeix com boja i recorda al Miquel Roca. Totes aquestes idees las plasma explicant alguns fets històrics significatius que van succeir a Catalunya. Esmenta una Catalunya capaç de tot i l’única capaç de resistir els temps difícils. Diu que el seu objectiu no es evitar quedar tercers sinó quedar primers, aquesta és la mentalitat que demana per les eleccions i per sempre.

A continuació el president Artur Mas,  sonen els bombos, i comença agraint a la gent que ha vingut al míting, diu que esta segur que Catalunya no fallarà i que CiU guanyarà les eleccions. Dedica gran part del temps a lloar a Josep Antoni Duran i Lleida i agraeix als catalans que hagin fet tanta “peña” per tal que las eleccions no siguin nomes una dualitat entre PP i PSOE.

Si el PP guanya és perquè el PSOE  ho ha fet així, però que passarà al Magèstic aquest diumenge?  hi haurà cava i alegria, també hi haurà un gran sentit de la responsabilitat, perquè un país que te l’atur desbocat, recursos públics sota mínims i a mes a mes pobres creixents. Es important que el Rajoy tingui el diumenge la preocupació de que tot i haver guanyat en majoria absoluta no significa que guanyi a Catalunya, sinó que perd, perquè Catalunya dona la seva força majoritària a Convergència i Unió.

El 20 de novembres ens juguem sobretot la nostra llengua, el pacte fiscal, la dignitat del país i la nació catalana. Desprès del 20-N el govern de Catalunya continua necessitant als ciutadans , afegeix Mas.
Finalment, el més esperat... Duran i Lleida, crits, aplaudiments i una abraçada per part de Mas. Comença amb els agraiments però la afonia s’ho impedeix i fa bromes del seus galls.  Esmenta que es la primera vegada que va poder acabar el míting final de campanya i es sent satisfet. En primer lloc comença a agrair al partit el seu suport i dedicació, també als seguidors de CiU i a la unió de joves que defensa els interessos de la seva nació. Duran es mostra segur de la victòria de diumenge i el soroll dels bombos són increïbles, quan de sobta… un revolucionari envaeix l’escenari cridant i colpejant, la seguretat l’agafa ràpidament i se’l emporten, la gent l’insulta i Duran demana silenci per continuar. Això mostra el gran control i seguretat que hi ha durant el míting ja que del no res apareixen un munt de guàrdies a corre cuita.
Duran critica a Chacón de no voler presentar-se per Catalunya, sinó per Madrid, dona les eleccions per perdudes i segons Duran no s’equivoca. Iguals que els altres candidats de les diverses localitats catalanes parla de la polèmica dels aeroports, las beques..
Demana els vots per convergència per defensar Catalunya i sortir de la crisi sobretot amb la creació de treball. Aquest es el vot que vol, en positiu  i amb confiança a favor del país.  Seguidament tornar a criticar el vídeo del PSC, a més diu que la seva campanya electoral es una vergonya, ja que van trocar a RAC 1 dient que a la Vall d’Ebron havien negat el pas a Duran i Mas.
Demana justícia social i progrés econòmic per el proguès social.
Diu que hores d’ara qui ha de guanyar les eleccions, Rajoy no sap que ha de fer per sortir de la crisi, Duran dona molta importància als joves i els dona missatge de confiança. Demana que el diumenge el catalanisme faci historia i que no permetem la majoria absoluta.
A més parla dels valors catalans per sortir de la crisi: feina ben feta, responsabilitat, llibertat, esforç, igualtat d’oportunitat, veritat, justícia, valor de la família…
Diu que las retallades i el que ha passat que la gent critica es culpa del tripartir, i aquesta gent que diu això son els de Madrid que encara demana que retallem la Generalitat, això ho diu iniciativa i esquerra.
Aquí es mostra que el pavellò estava molt ple

M’entres parla Duran Mas el mira am cara de satisfacció i orgull, “Gracies president, gracies membres del govern, el nostre país aconseguirà ser el que ha de ser.”
Cita tots els punts en contra del seu govern que diuen els altres partits i ensenya els pamflets publicitaris dels altres partits que li arriben a casa.
Diu que va ser el PP i PSOE son els que van criticar a Andalusia, els que van reforma la constitució...
Diu que la bandera de CiU es l’economia productiva i no la especulativa que fan el PP i PSOE.  Parla del “PER”, diu que acaba de parlar amb els comerços i defensaran el comerç tradicional del país, no com el PP que volt tancar els comerços en funció a diversos horaris. També reivindica l’indepència econòmica amb el pacte fiscal, aquest va creixen cada segon i es mostra a una pantalla gegant que hi ha al final de la sala. Duran diu que Catalunya ha de decidir els seus impostos per no perdre diners, a més volen ser solidaris, però diu que les altres comunitats no volen col·laborar amb aquesta solidaritat, sinó que els prenen el pèl.
  A les 21:45 Duran acaba dient: “El futur no és un regal, és una conquesta” i ells ens convida a aquesta conquesta, no a preguntar-nos que pot fer Catalunya per nosaltres, sinó que podem fer nosaltres per Catalunya acaba amb un bombardeig d’aplaudiments i la sintonia. Tot seguit la multitud s’aixeca, es posa la ma al cor i tots plegats canten l’himne de Catalunya.



Laura, Mariona, Adriana.





No hay comentarios:

Publicar un comentario