miércoles, 16 de noviembre de 2011

DURAN CULPA AL PSC DE CARREGAR-SE L’ESTAT DEL BENESTAR I DESCARTA UN PACTE AMB EL PP

Davant les eleccions del 20N, Duran i Lleida li toca lluitar contra el PP per aconseguir el segon lloc a les eleccions, ja que segons les enquestes, el guanyador a Catalunya serà el PSC.

Antoni Duran i Lleida ha llençat una crítica sobre el que se suposa que continuarà sent el líder a les eleccions, acusant-lo de “carregar-se l’estat del benestar”.
Aquests últims dies hem vist diferents partits acusar a CIU de ser el responsable de desmantellar l’estat del benestar. Aquest fet ha provocat que el candidat de CIU a les eleccions hagi respòs de forma contundent. Duran n’ha culpat directament el tripartit, però posant al capdavant el PSC.
Duran ha aprofitat a l’acte a la seu de l’ONCE per fomentar la importància de les polítiques socials. Fent el seguiment del partit, ens hem adonat de la importància que es dona a l’individu, com ja diu el seu lema “la nostra força ets tu”. Entorn a aquestes polítiques socials, ha destacat la importància de la llei de dependència que l’ha atribuït d’estafa del PSOE. Així mateix ha donat molta importància al “fons social territorialitzable” amb l’objectiu de poder reduir el nombre de ciutadans sense llar.


Des de que va començar la campanya electoral hi ha hagut un rumor molt criticat: pactaria CiU amb el PP?
És una pregunta difícil de respondre, però hi ha elements que ens ajuden a trobar la resposta.
CiU ja ha patit les conseqüències d’haver fet pactes amb el PP, quan la societat catalana no els va tenir en compte per les eleccions. Aquest elements és un dels que ens convencen de que ara en el poder de la Generalitat, CiU, no pactaria amb el PP, per principis i “deures” a Catalunya.
D’altra banda les continues declaracions de Duran ens mostren una crítica continua cap el partit de dretes. El candidat de CiU, ho té molt clar, ell vol defensar els drets de Catalunya i per tant si el govern espanyol acabés sent unitari, on CiU podria participar, Duran no en participaria sent ministre. Algun partit com ERC, ha enviat constantment crítiques cap el partit que governa la Generalitat per no defensar suficientment els drets de Catalunya, i ha fet acusacions insinuant un possible pacte de CiU quan el esperat líder (PP) pugi al poder.
Amb el seguiment de la campanya electoral de CiU, hem pogut veure les discrepàncies que té amb el PP i les recriminacions i crítiques que li fa constantment, d’aquesta manera veiem molt llunyà un possible pacte entre els partits.





Laura, Adriana i Mariona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario