sábado, 19 de noviembre de 2011

MÍTING FINAL DE CIU A LA FIRA DE BARCELONA

Ahir dia 18/11/2011 es va donar lloc a les 8 de la nit al Míting final de la Campanya Electoral de CiU a la fira de Barcelona. La nit que vam viure la podem caracteritzar per ser una nit reivindicativa, on es van deixar les coses molt clares, amb objectius molt sincers cap als catalans i sobretot cap els socialistes i el PP.

El míting es va iniciar amb els discursos d’alguns diputats com ara Jordi Xuclà i Jordi Jané. Així ja van començar els crits que vam sentir repetidament duran la nit: “PACTE FISCAL”, “INDEPENDÈNCIA” “CHACÓN ADÉU”..etc. Vam comprovar que tota aquella gent que estava escoltant el míting, ho estava fent de manera molt més reivindicativa que qualsevol altre any. Vam veure la població enfadada amb ganes d’exigir allò que és de Catalunya.

Amb aquest ambient els primers discursos van tractar del que CIU porta dient reiteradament en el seus mítings de la campanya electoral. Idees com que tant el PP com el PSOE mai han prioritzat per Catalunya, que el PSC està subordinat a la capital, que hem d’aconseguir molta més força a Madrid i sobretot que Catalunya ha de recuperar tots aquells diners que li pertanyen per garantir l’estabilitat de l’estat del benestar, van ser les idees dominants del principi del míting.




Alguns comentaris de Xuclà van fer alçar totes les banderes catalanes i augmentar els aplaudiments de tota la gent : “Catalunya no es pot dormir, si es dorm Dilluns es despertarà que li hauran robat la cartera. Si diumenge Catalunya es fa respectar, Dilluns tindrà força per defensar el Pacte Fiscal.” També va fer broma dient com era la nova canción del verano: “Apoyaré Cataluña, Apoyaré..” i va acabar dient: “això caduca com els iogurts.” Aquí va ser on van dominar els crits de “INDEPENDÈNCIA!”, dominants a la grada jove. Va enviar un missatge lligat amb el que acabava de dir, la defensa de Catalunya no caduca mai. Dins d’aquests discurs directes i reivindicatius amb humor, Pere Macias s’hi va afegir fent una rima: Dónde estaba la señora Chacón? Cuidando la cabra de la Legión.” Aquests van ser alguns dels comentaris abans dels discursos de Pujol, Mas i Duran que van fer cridar més i aplaudir el públic.




Jordi Pujol va ser breu, només començar davant l’emoció de la gent i els aplaudiments, va alertar amb el seu caràcter que el caracteritza que no s’aplaudís, ja que anaven curts de temps. Vam notar l’emoció i l’alegria de la gent al escoltar el que va ser durant tants anys president i que encara fa aplaudir i alçar les banderes catalanes com ningú.




Seguidament va sortir a parla, Artur Mas, on només començar va donar les gràcies a la població pel seguiment i el suport que es va aconseguir a les eleccions municipals. Un comentari que ens va sobtar molt i ens va obrir els ulls va ser quan va explicar una breu història on al final acabava resumint que si ets català no hi ha cap dubte en que has de votar Convergència i Unió. Els missatges dirigits al diumenge no van parar, Mas s’hi va afegir dient: “Catalunya ha de treure l’equip de gala ja que juga en camp contrari.” Mas va deixar molt clar que el diumenge Catalunya es juga el respecte com a nació i que Rajoy haurà de tenir la preocupació de tot i aconseguir una gran majoria a Espanya, a Catalunya  ocuparà el 3r lloc el PP i el primer lloc serà per una força catalanista. Va acabar reclamant que Catalunya té la necessitat moral d’haver guanyat unes eleccions espanyoles i que aquest fet serà primordial alhora de defensar allò que és nostre. Igual que Jordi Pujol va dir que no s’aplaudís tot i que va animar al públic a no deixar d’aplaudir quan Antoni Duran i Lleida parlés. Els crits de president i els aplaudiments no van faltar durant el seu discurs.

Amb tot l’ambient que s’havia creat amb aquests discursos, el públic va rebre amb encara més aplaudiments i més eufòria l’entrada de Duran per començar el seu discurs.





Antoni Duran i Lleida va començar el seu discurs amb un seguit de agraïments a la població catalana. Va seguir la crítica de Macias dient que la senyora Chacón s’havia amagat al no fer el cara a cara i va reiterar en que això d’amagar-se ho portava fent ja  4 anys enrere. El discurs de Duran va ser molt positiu: “Hem d’estar orgullosos, hem fet una campanya positiva.” Així va començar a fer una crítica de lo “avergonyant” que havien estat les campanyes dels altres partits, criticant l’espot publicitari del PSC i dient que el programa del PP estava amagat, no parlen clar. D’aquesta manera va dir que Catalunya se’n sortiria. Davant les crítiques dels altres partits sobre les retallades, Duran va parla clar dient que els responsables del dèficit tant elevat que CiU està intentat resoldre amb les retallades, havia estat el govern del Tripartit. Es va afegir a donar un missatge esperançador a la població quan a diumenge, “Diumenge Catalunya pot fer història, us convido a fer història.” Per acabar el seu discurs va donar les gràcies a Mas per haver posat per davant els interessos del país i no els interessos electorals i va dir que Catalunya s’havia de sentir molt orgullosa ja que gràcies a CiU no ens trobàvem en una situació com la de Grècia.

Va ser un míting ple de sinceritat, amb un caràcter molt reivindicatiu d’aconseguir allò que pertany a Catalunya, amb afany de sorprendre el diumenge i amb crits de "Visca Catalunya".




Laura, Adriana i Mariona

No hay comentarios:

Publicar un comentario