lunes, 14 de noviembre de 2011

COM ES PRESENTEN LES ELECCIONS GENERALS A CATALUNYA?

Com ja sabem les previsions de les eleccions generals a Espanya són molt clares, el liderat del PP. Però a Catalunya, com es presenten les eleccions?
A l’estat català sempre ha predominat el vot cap els socialistes, però aquest any la posició pel segon lloc està molt més renyida. Anys enrere la “classificació” hagués estat molt clara, en primer lloc el PSC seguit per CiU, PP, ERC, ICV-EUIA etc.
Però actualment el context pel que està passant el país, ha canviat aquestes previsions donant a la segona posició una incertesa que es debatrà entre el PP i CiU. En tots els articles que hem llegit, hem vist que s’aposta per un PP amb molts més vots que altres anys que fins i tot superarà els de CiU, però no en escons. Tot això és degut al descontentament del país cap al PSC. Tant CiU com el PP s’estan intentant “guanyar” amb les seves campanyes electorals tots aquells ciutadans que no donaran el seu vot als socialistes i que per tant dubten davant les diferents idees que es presenten a Catalunya. D’aquesta manera Catalunya viu una “guerra” per endur-se la confiança d’aquells que no saben a qui votaran. Però dins d’aquesta “guerra” no hi juguen només el PP i CiU sinó que també partits com ERC.
El candidat a les eleccions generals de CiU, Antoni Duran i Lleida, ha enviat un missatge molt clar a ERC i PSC, Catalunya ha de reflexionar, el PP no pot aconseguir la majoria absoluta. Amb aquesta reflexió que demana Duran i Lleida a l’estat i que també recrimina als altres partits, nosaltres hem entès: si el PP aconsegueix la majoria absoluta, com s’aconseguiran millores i reformes per Catalunya si el partit de dretes veu que la mateixa Catalunya no ha donat suport a aquells que la defensaven.

D’altra banda CiU critica que tots aquells que votaran al PP, esperant el canvi que tant defensen, Catalunya no hi te lloc a aquest canvi, per tant no en sortirà beneficiada.



Concloent podem comprovar en aquest gràfic de les eleccions generals quan a España que el canvi en 4 anys és notable. Es veu clarament la idea que presentem en els nostres escrits on el PP lideraria, els vots cap el PSOE disminuirien i l’alternativa de molts ciutadans seria donar al vot a partits com CIU, ERC, IU que augmenten respecte fa quatre anys.  


Laura, Adriana i Mariona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario