miércoles, 9 de noviembre de 2011

CIU MARCA EL RITME A CATALUNYA

El cap de llista de CiU a les eleccions generals, Josep A. Duran i Lleida, va participar air a la nit a una festa organitzada per UJ i JNC. 

Aquest fet podria formar part d'una de les estratègies del polític per aproparse més a la joventut, ja que ells són el futur de Catalunya. D'aquesta manera els joves poden tenir un contacte més directa amb la política i així es despertarà l'interès dels que no el tinguin.

Com una de les principals afeccions de la joventut d'avui dia és la música, aspecte que també comparteix Duran. Per aquest motiu va tocar la bateria, i va comunicar als espectadors que és l'instrument que més li agrada i de fet n'imparteix classes, a més la seva dona li va regalara una fa poc. Aquests arguments del candidat també és poden interpretar com una incitació als joves als estudis i com una estratègia per aportar confiança al ambient.


Duran va explicar que "m'agrada molt la bateria, però entengueu el símil. És l'instrument que està darrere dels altres, però és el que marca el ritme."
Aquestes paraules podrien ser perfectament un símil amb el moment bipartidista que s'esta vivint durant aquesta primera setmana de campanya electoral. Ja que Duran a citat en nombrosas ocasions que només es dona importància a PP i PSOE i que s'exclou a CiU. 


"Avui CiU marca el ritme de la política a la Generalitat, amb el president Artur Mas, a Barcelona amb l'alcalde Xavier Trias i a molts municipis i ciutats de Catalunya i a partir del dia 20 hem de marcar el ritme econòmic, social i nacional del nostre país"

Amb aquestes declaracions, igual que en la majoria que porta fent aquests dies, s'observa clarament que la principal preocupació del candidat és Catalunya i desprès la resta de Comunitats. Ja que el bipartidisme l'únic que intenta és aprofitar-se dels catalans, especialment en l'àmbit econòmic, sense oferir res a canvi. Per explicar això el candidat repeteix la paraula "ritme" per establir una relació amb el "ritme" que té la música, com la que ell va toca en aquell moment.


Duran ha dit que "ningú que no sigui CiU defensarà l'interès dels joves que viuen a Catalunya i del seu futur. Ningú més. Ahir ho van deixar clar els socialistes i el PP . No els interessa Catalunya. I ara amb el vostre suport, Catalunya tornarà a ser present en el debat." 
On vol fer entendre al públic que és l'únic que es preocupa per la joventut i las seves respectives expectatives.Posant-los encontra dels altres partits i demostrant que es necessita iniciativa per aconseguir els projectes, com en el seu cas, no quedar-se callat i comentar el cara a cara de PP i PSOE, per fer créixer la seva força sense passar desapercebut.


També ha subratllat que "pertanyo a un partit que ahir va fer vuitanta anys d'història i que sempre des de l'any 31 ha defensat el dret a l'autodeterminació"



El cap de llista per a les generals també ha remarcat que "CiU és l'única força nacionalista catalana que dóna la cara a favor de l'esforç econòmic social i nacional del nostre país". I ha afegit que "la millor resposta per a la crisi econòmica de cara als joves és CiU. És la millor resposta per crear feina".
Per la seva banda, el president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, ha instat els joves militants i simpatitzants de la federació, davant la crisi econòmica, a "complir una missió, perquè teniu un avantatge, podeu construir el futur sense ser presoners del passat. Això no vol dir desconèixer la història, sinó que esteu més lliures de moviments, d'esperit i d'idees. Podeu construir el futur sense recordar que les coses hagin de ser igual de com han estat". El president ha concretat que "moltes de les decisions complicades i impopulars" que ha de prendre el Govern són per "no deixar-vos sobre les espatlles l'hipoteca del tripartit".
Amb aquestes cites mostren l'intenció de fer sentir al joves importants, ja que els consideren essencials pel desenvolupament humà. D'aquesta manera intenten transmetre'ls solucions i seguretat, per tal que pensin en el futur amb claredat i il·lusió. A més els motiven lloant les posivilitats que CiU els pot lliurar per tal que compleixin les seves expectatives amb llibertat. 
Es consideren l'únic partit capaç de reconèixer  tant les coses positives com les negatives, i els únics que s'atreveixen a mostrar la seva opinió amb sinceritat. Transmeten també als joves que confín en ells, que els volen ajudar perquè realment es preocupen per Catalunya i no per els seus propis interessos com fan altres partits, que no pensen en las conseqüències que els seus actes tindran a altres generacions.



El president Mas, després que el candidat Josep Antoni Duran i Lleida comencés l'acte tocant la bateria, l'ha comparat amb el timbaler del Bruc. "Va ser capaç de mobilitzar una sèrie de gent, molts joves", i per això, ha dit Mas, "us heu de convertir en l'exèrcit que ha de recopilar els vots per tenir un gran resultat aquestes eleccions". El president de CiU ha esperonat els joves perquè es mobilitzin com ho van fer a les eleccions del novembre del 2010 i el maig del 2011 "per tenir la garantia que tindrem un gran resultat el 20 de novembre, m'heu de fer el favor de no defallir".


Per acabar cal concloure que el que Duran i Mas buscaven principalment en aquest acte era apropar-se als joves i convènce’ls de que els votessin amb els diferents arguments esmentats anteriorment, que es centraven en las principals preocupacions dels joves. Ja que aquest solen tenir més iniciativa i poden mobilitzar masses amb els seus ideals més ràpidament i eficaçment que els adults.


Laura, Mariona, Adriana.



No hay comentarios:

Publicar un comentario