domingo, 20 de noviembre de 2011

NIT ELECTORAL A LA SEU DE CiU (I)

Són las 19:58 de la tarda, ens trobem  a la seu de CiU a l’hotel Majestic, això esta ple de gent, la majoria periodistes i càmeres. La sala està molt ben il·luminada i hi han pantalles gegants que reprodueixen imatges de la campanya electoral.
Ara mateix a les 20:02 s’anuncien els escons provisionals a Catalunya: PSC està per davant de CiU, 15-17 i CiU entre 13-15 escons. Totes las forces catalanes pugen menys els socilialistes.  Concretament a Barcelona PSC11-12 escons i CiU 7-8 escons, seguidament PP amb 7 escons, ICV i ER ocupen les ultimes posicions.
A Espanya guanya el PP 181-185, PSOE 115-119, CiU 13-15, IU-ICV 9-11, AMAIUR 6-7, PNB 4-5 i UPyD 3-4.
De moment han votat 25 milions de ciutadans, a Catalunya han votat al PSOE i la resta de Espanya el PP.
Parlen dos a l’escenari, feliciten per la tranquil·litat amb que ha succeït el dia electoral, agraeixen les votacions, especialment a terres de l’Ebre per las circumstàncies meteorològiques.
Comparen amb 2008, les primeres posicions són per PSC 25 diputats, CiU 10 diputats, i les ultimes posicions són 8 PP, 3 ER, 1 ICV.
Creuen poder afirmar que CiU tallarà las distancies amb els socialistes i com el PP ha fet un tsunami a la resta d’Espanya, però perd força al entrar a Catalunya, ja que el mapa polític català es molt diferent a la resta de l’Estat.

A la seu de CiU es comenta amb molta seguretat que encara CiU pot aconseguir una posició més elevada, i personalment a nosaltres ens ha cridat l’atenció la connexió en directa que han fet amb el PP ja que han dit que sembla que ser que Espanya s’ha sumat al canvi i que Catalunya també s’ha sumat al canvi, això ens sembla bastant contradictori ja que minuts abans s’han projectat unes imatges del mapa d’Espanya on es veia clarament que Catalunya no ha votat al PP, sinó la majoria al PSC.
 A les 21:00 els primers resultats, a la seu de CiU projectan a la pantalla l'informatiu de TV-3 especial eleccions, on està el representat del CiU, diu que estan satisfets amb el sondeig i esperan que no puguin governar contra Catalunya
Seguirem informant-vos!

Laura, Mariona, Adriana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario