domingo, 20 de noviembre de 2011

CIU GUANYA EL PSC PER PRIMERA VEGADA EN UNES ELECCIONS GENERALS


A CATALUNYA

CiU ha aconseguit el seu objectiu. Per primera vegada en unes eleccions generals, la formació liderada per Artur Mas ha superat el PSC. En la recta final de l'escrutini es confirma el creixement de la formació nacionalista, que passa de 10 diputats a 16. Els socialistes cedeixen bona part dels seus vots a ICV-EUiA que passa d'1 a 3 diputats. CiU ha aconseguit més del 29% dels vots, davant el 26% del PSC, el 20% del PP, el 8% d'ICV-EUiA i el 7% d'ERC.

El PSC ha guanyat les eleccions al Congrés a la província de Barcelona amb el 75,61% de l'escrutini, a l'aconseguir 555.538 vots, el 28,13% dels sufragis vàlids emesos avui, seguit per CiU amb nou escons i 532.294 vots (26,95%) i el PP amb set diputats i 412.108 suports (20,87%).

A la ciutat de Barcelona,CiU guanya el PSC amb un 27% dels vots, davant del 25% del PSC i el 21% del PP. És la tercera victòria en unes eleccions generals de la democràcia a la capital catalana. És destacable la caiguda estrepitosa del PSC, que va obtenir el 42,84% dels vots el 2008.

Aquest any es el primer any de la victoria de CIU a les eleccions generals , Duran i Lleida a agraït avui a tothom per haver sigut tercers en tot el país i primers a Catalunya , amb les seves paraules ha expressat avui tot el seu entusiasme per aquest gran objectiu aconseguit.

Els primers sondejos a peu d'urnes donaven un resultat diferent. Segons aquests sondejos, el PSC tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya malgrat patir una important caiguda i al creixement de CiU i el PPC, segons el sondeig a peu d'urna elaborat per TNS Demoscopia per a les televisions públiques. Els socialistes obtindrien entre 15 i 17 escons i els nacionalistes, entre 13 i 15 diputats. Els populars es quedarien amb 11 escons, mentre que ERC i ICV-EUiA empatarien amb 3 parlamentaris.



Laura , Adriana i Mariona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario